13 april 2022
19:00

Lysviks if

Referat: Karlstad fk - Lysviks if

Den pga snö inställda matchen mot Karlstad flyttades och spelades i airdomen på Onsdagskvällen.
Det finns ett vedertaget uttryck att man sitter kvar i bussen när man inte är med från start i matcherna och det passade in till 100% i denna match.
Från start sköljde Karlstad över oss genom att vara aggresivare, tuffare och löpa mycket mer.
Detta skapade tre fina skottlägen efter genomlöpningar innan två minuter gått av matchen.
Deras spelövertag var markant då vi var stillastående och mycket stressade när vi hade bollen vilket gjorde att det sällan var mer än två pass i rad inom laget.
Följtriktigt kom också ett ledningsmål för karlstad efter 9min på en genomlöpning som i sanningens namn skulle blåsts av för offside. Tyvärr hade man inte lyckats skaka fram linjemän ??? och domaren uppmärksammade inte offsiden.
Efter ca en kvart kom vi lite bättre in i positionsspelet så deras övertag gav inte så farliga lägen längre.
Vårt första avslut på mål kom efter ca 25min när Matilda A snappade upp ett felpasss utanför straffområdet men avslutet räddades.
Det verkade nu som vi skulle kunna reda ut stormen och ta nya tag i andra h-lek men under en 5minutersperiod i slutet förlorar vi flera en mot en dueller vilket ger dom fina lägen där ett sitter i ribban. Tvåan kom dock ändå o det efter ett inkast mitt på vår planhalva där de slänger bollen i djupet mot framlöpande spelare som enkelt kan löpa in mot mål o avsluta.
Mycket konstig situation där vi inte alls är på tå när inkastet kommer men denna situation speglar spelet totalt i första halvlek dvs vi är stillastående och tittande på de som händer.
I paus pratades det om inställning etc o tjejerna var väl medvetna om hur det sett ut o lovade ta nya tag i andra.
Det blev även några byten o positionsändringar i paus med hopp om att vi skulle kunna vända på steken.

Nästan direkt från start i andra visade tjejerna att de nu kommit av bussen och ville visa sitt rätta jag vilket gjorde att vi tog över matchbilden på ett bra sätt.
Det kom ganska omgående äntligen en boll över deras backlinje som friställde Emelie men det var lång väg till målet så hon satsade på ett tidigt avslut som målisen kunde plocka ner. Vi lyfte nu upp spelet och vinner mycket boll på deras planhalva med fler halvbra avslutslägen som följd. Tilde som kom in i anfallet skapar stor oreda med sitt härliga slit o stora löpvilja. Detta ger även henne själv några fina lägen där ett går i ribban och målisen får rädda några.
När det gäller övriga chanser kan vi nämna årets snyggaste anfall där Ida H spelas loss på mitten o slår en perfekt löpboll över huvudet på deras vänsterback. Bollen verkar gå död men där kommer Ida M som skjuten ur en kanon och på ett tillslag får hon till ett kanoninlägg som Emelie möter centralt i straffområdet o anfallet var värt ett mål men bollen tar än en gång i överliggaren.

Sammantaget en match med två helt olika ansikten och man kunde tro att det blåste kraftigt i längdriktningen men vi var ju inomhus så de var inte fallet utan det var inställningen som var boven i dramat.
Detta var andra matchen i rad som vi inte alls är med från start vilket vi måste rätta till innnan serien startar för så lojt o ointersserat som det var i starten av första halvlek är inte godkännt.
Vi visade dock i andra vilken kapacitet som finns när vi är påkopplade över hela banan och en eloge till Tilde som med ein energi drog igång laget i andra halvlek. De behövdes inte så mycket mer än hennes löpvilja för att ställa till oreda o när alla sen hängde på tog vi över matchen på ett bra sätt.
Konditionsmässigt verkar vi stå oss bra då vi i match efter match blir bättre ju längre matchen pågår men vi kan tuffa till oss fysiskt en del för vi är lite för snälla i många dueller.
Vi fick några skadesmäller som dock inte berodde på tufft spel utan mer på ett par fula saker men förhoppningsvis blir de inte någon längre frånvaro för de drabbade.
Vi vann hörnstatistiken med 4-1 men där kommer vår "snällhet" i dueller fram för vi har fina hörnor men motståndarna är alltid först på andra bollen o får undan bollen.
Förhoppningsvis kommer våra fasta situationer skärpas till framöver då vi nu kommer lägga tid på detta när vädret är varmare.

Matchfakta 0-2 (0-2)
0-1 9min Boll i djupet till offsidestående anfallare som löper ifrån backlinjen o sätter en hög boll som målis inte orkar styra ut.
0-2 37min Inkast som kastas till omarkerad spelare som helt oatackerad får löpa till sig friläge från sin kant.